onsdag 8 augusti 2018

"Underbart är kort...."en sommarcocktail!

Fredric bjuder på den ultimata sommardrinken "Aperol Spritz"

Jag vaknar av att någon bankar häftigt på dörren. Det är fortfarande mörkt och jag har lite svårt att orientera mig. Var är jag? I Frankrike? Bankandet blir högre och sömndrucken tar jag mig nerför trappan.
Låser upp och utanför står min käre man i kalsonger och med en handduk över axlarna! Vad gör du här, undrar jag konfunderad! Jag skulle bara gå ut och ta frisk luft och så slog dörren igen! Jag trodde jag var i vårt hus i Frankrike...Ja, så kan det gå när man varit borta i drygt sex veckor och är van att gå upp varje natt för att svalka av sig!
Vad har veckorna tagit vägen, tänker jag. Denna sommar som i början syntes så oändligt lång. Minns när vi åkte ut till Arlanda. Alla dagar som låg framför oss som ett pärlband...och nu sitter jag här och försöker summera något av alla våra upplevelser.
Förberedelser....
Det viktigaste var förstås det sedan ett år tillbaka planerade bröllopet mellan sonen Tobbe och hans Reneé! Man kan säga att veckorna innan den 26 juli var en slags upptrappning. Delar av familjen var redan på plats sedan flera veckor och den sista veckan var hela familjen samlad och det blev många till bordet både lunch och middag men tack vare familjens duktiga kockar fungerade allt bra och sedan tillkom olika förberedelser inför den stundande "rehearseldinner", den amerikanska företeelsen som spridit sig även till Sverige, d.v.s sammankomsten med gästerna dagen före själva bröllopet! I detta fall skedde det på en vinbar inne i själva byn och sedan avåts middagen på vår lilla favoritrestaurang på borgmästartorget. Det hade varit åskvarning i flera dagar och det regnade också när vi satte oss till bords, men det slutade snabbt och själva bröllopsdagen blev regnfri till brudparets stora lättnad!
<3Välkomna!<3

Mina solstrålar!
Mina underbara söner!
Inga partytält behövdes på den vackert dukade terassen och lyktor och stjärnor fick fritt lysa på alla glada och förväntansfulla gäster. Själva bröllopsceremonin skedde mellan två olivträd med en vackert klädd blomsterbåge och började med ringandet av kyrkklockor och vacker körsång....
Senare under middagen hölls tal, spelades musik och Christer sjöng bl.a "Underbart är kort"...samma visa av Povel Ramel som han sjöng när jag fyllde 50! Själv höll jag ett litet tal om kärleken som gåva och de förträffliga toastmastrarna! Agnes och brudens bror höll proffsig ordning på det hela!  Den magnifika bröllopstårtan bestående av macronkakor med olika smak avnjöts och sedan började dansen! Mamma Mia party!! Grannarna var förvarnade och musiken fyllde den varma natten precis som all lycka och kärlek. En magisk kväll och natt!
Dagen efter var det poolparty med hamburgare och fortsatt bubbel... man kan säga att sedan var man rätt genomfuktad och genomfestad! Trött men glad!
Övrigt då?  Ja, jag har läst Paul Austers mastodontroman 4321 en tegelsten på 975 sidor. Mycket bra och intressant; tänkvärd om hur livet kan utforma sig beroende på vilka livsval vi gör, samtidigt som man får ta del av 50 och 60 talets amerikanska historia. Bitvis fantastisk text... Auster är en av mina absoluta favoriter...
Bad i pool och hav, marknader och lavendelskörd! Glädjen av att se lilla Elins glädje när hon lärde sig simma! Morgnarna när jag kommer ut i den fortfarande svala morgonluften, diskar och sopar upp mullbären och sedan tar min kaffekopp och sätter mig och tittar ut över vingården medan solen sakta stiger upp...allt är tyst och stilla. Konstigt nog har inte mistralen blåst denna sommar....inga eldsvådor är rapporterade, den genomfuktade jorden från vårens myckna regnande gör kanske att elden får sämre fäste...
Det är skönt att vara hemma, jag är mycket nöjd,  men samtidigt känns det vemodigt...underbart är kort...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar