måndag 28 maj 2018

Solen i min trädgård

Solen har ramlat ner i min trädgård!!
Ljuvligt, ljuvligt...värmen, dofterna, solen, fåglarna...sitter i solstolen men flyttar mig efter en stund till skuggan. Svalt rosévin på kvällskvisten, annars vatten med klirrande isbitar. Njuter och samtidigt är det lite lite oroväckande...denna värme redan nu?
Syrener som snart går mot sin utblomning; de som först brukar komma till skolavslutningarna i juni...Mina finska rosor slår ut mer och mer och det är verkligen tidigt. Man kan inte låta bli att tänka på väderprofetierna om varmare klimat med smältande isar och höjda havsnivåer. Men jag slår bort de dystra tankarna, vill vara i denna ljuva sommartid och njuta. Som de flesta andra som översvämmar stan!

Två grillmästare!! Sonen Fredric med goda vännen David!
Vi har goda vänner från USA här på besök och Stockholm visar sig från sin allra bästa sida med skärgårdsbåtar på glittrande vatten och lockande uteserveringar i mängd. Månadens klo! Lilla Elin cyklar alldeles själv utan stöd  och hennes glädje är STOR!
Dessutom har jag börjat ny karriär som potatisskalare på golfrestaurangen i Saltsjöbaden!!

Christers dotter Ammi med sambo Per driver den i sommar! Roligt! Snart reser vi till Åland på körresa också men innan dess musikal där mitt barnbarn Selma deltar!
Fullt upp med andra ord!!

2 kommentarer: