tisdag 15 maj 2018

"Oh, what a beautiful morning..."

Häggen blommar, doften slår emot mig när jag öppnar balkongdörren! Vackert blå lyser förgätmigejerna under den och maskrosorna skiner som solar i gräset! Ja, jag vet att vi måste klippa det nu men Christer är bra med gräsklipparen! Överallt bildas små blomsteröar när han har klippt!
Våra äppelträd är dock nyklippta och fina med sina blommor och jag njuter av att hänga tvätt på linan mellan dem, ett av livets små guldstunder!
Vi kommer från sol och landar i sol! En hel vecka på ön Samos i Grekland där jag fick fylla på mitt greklandbehov med hav, god mat, retzina och den värme och vänlighet som jag alltid upplever där.
Till Samos gick min och Christers första gemensamma resa...det var 37 år sedan och i denna lilla by där vi nu bodde kändes det som tiden stått stilla även om det givetvis är en chimär. Vi bodde på ett trivsamt och småskaligt lägenhetshotell med lagom stort poolområde och en härlig trädgård med växter av olika slag.
granatäppelblom
timjan
bougainvillea
Mannen i huset hade satt skyltar i krukor och buskar med namn på växterna ävensom nummer, och i rummet fanns en bok där man med hjälp av numren kunde läsa om de olika örterna och deras egenskaper. Mycket informativt och intressant!
Den lilla fiskebyn hade ett antal tavernor längs strandpromenaden med sina fiskebåtar och i byns enda bageri köpte vi bröd och baklava, den grekiska bakelsen!
Några dagar hyrde vi vespa och letade upp några fina badvikar, mestadels var vi ensamma och vi läste eller bara lät tankarna flyga som fåglarna...De väckte oss varje morgon tillsammans med klockklangen från byns kyrka. Lugn och vila...precis vad vi längtat efter!
Jag övade flitigt också med hjälp av min iPhone på Mozart och Schutz inför söndagens konsert "Te Deum" Underbar musik! Välkomna att lyssna i Enskede kyrka kl. 18!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar