torsdag 1 februari 2018

Tulpantider...


Mars har sin måne och april sin dumma sill...men vad har februari?! Tittar ut i trädgården full av snöfläckar och våtsura löv...borta är pulkabacken där barnen för några dagar sedan skrattade och skrek och ånyo har vattnet i ekan som står i trädgården på en ramp tinat och den bör ju tömmas innan nästa istid....skulle egentligen vändas upp och ner men vem orkar??!
Fast det är ljuset så klart! Det är ljusare nu, skymningen kommer senare och morgonen tidigare! Visst kan man känna en aning av vår? Man hör fågelkvitter i bland och alla tulpaner som svämmar över i blomsterhandeln och lockar till ständiga inköp. Snart är det semmeltider också, och då menar jag den riktiga semmeldagen som i år är den 13 februari! Fast det fuskas ju ideligen...julen hinner knappast försvinna innan semlor dyker upp i affärerna. Men vän av ordning som jag är, väntar jag till den rätta dagen!!
Jag är lite medtagen just nu. Halkade baklänges för en dryg vecka sedan och slog huvudet i bordskanten. Det gjorde fruktansvärt ont, blödde lite men jag svimmade inte. Fortsatte följande dagar att försöka leva som vanligt men hade värk och kände yrsel då och då. Till slut sade en god vän, som är läkare, att jag borde uppsöka akuten och röntga hjärnan för när man är äldre kan det lätt bli en inre blödning som inte är bra. I 7 timmar fick jag vänta, men sedan fick jag och mitt huvud åka in i en stor trumma och innan svaret kom var jag givetvis orolig...tänk om man upptäckte någonting farligt...jag menar hjärnan är ju inte ett ben eller arm...Men allt var ok och en lättare hjärnskakning konstaterades.
Nu försöker jag ta det lugnt, tar en alvedon då och då och försöker hitta en bra liggställning för mitt ömma huvud. Varför berättar jag nu detta för er? Jo, var försiktig nu när tö och is hela tiden växlar, tänk även på när du går ner i trappor i strumplästen och kliv inte upp på stolar om du är minsta vinglig. Det har säkert med min ålder att göra också men huvudknoppen är en skör och livsviktig del av dig!
Så var rädd om den!!


6 kommentarer:

 1. Tack Maggi för dina trevliga inlägg. Alltid roligt att läsa dem! Glad februari önskar jag dig.

  SvaraRadera
 2. Men usch! Vad hände? Jag är livrädd för att ramla. Mina broddar fastnade häromdagen i den roterande skivan i bussen och drog omkull mig. Slog knät så fasansfullt men jag skäms alltid när jag ramlar så jag försökte hålla masken. Två män fick dra upp mig från konstigt knästående. Så pinsamt!!! Och så pinsamt att tycka att det är pinsamt!! Hoppas du mår bättre nu! Vi måste vara rädda om oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, halkade till på en matta och föll handlöst baklänges....det kommer ta tid sa doktorn...och jag som har så svårt att ta det lugnt...men hälsan är det viktigaste!

   Radera
 3. Ta det lugnt och sköt om dig Margareta!

  SvaraRadera