onsdag 14 februari 2018

Alla Hjärtans cappuccino på Enskedes nya Bageri!


Ni vet säkert allt om det medeltida helgonet St Valentin som är en långväga anledning till att vi i dag den 14 februari firar alla hjärtans dag. St Valentin led martyrdöden just den 14 februari 269 e.kr. p g a att han låtit viga kristna par och vägrade avsäga sig sin kristna tro. Man tänkte också att fåglar börjar söka sin partner denna tid  och därför parades även ungdomar ihop både på skoj och allvar kan man tänka sig. Dessutom hade man en vårfest men det tycks mig för tidigt nu när jag tittar ut genom fönstret...den får vänta ytterligare någon tid!
Jag tycker om alla hjärtans dag och man gör vad man vill med den! Ringer någon kanske, skickar ett sms eller varför inte ge dig själv en kram. Du är älskansvärd vet du!  En ros är heller inte fel eller också ett fång röda tulpaner! Jag såg helt underbara buketter hos blomsterhandlaren.
Själv är jag så glad att jag nu äntligen efter dessa tunga veckor av ont i huvudet ävensom förkylning
börjar må bättre och idag invigde jag vårt nya bageri med en jättegod cappuccino och leverpastejsmörgås! Här har blivit så fantastiskt fint. Träpanelade väggar och nytt tak, som gör lokalen pratvänlig, vackra lampor, ljus på borden, nya stolar och bord och ett vackert trägolv. Härlig stämning och fullt med folk framför diskarna med goda bakverk av alla de slag. Satt länge och njöt och kände en efterlängtad energi återkomma! Hit kommer jag gå många gånger, både själv, med barnbarn och vänner!

2 kommentarer: