söndag 17 september 2017

Flyr fältet...

Efter dagar med kartonger och soppåsar och diverse beslut tar jag time out några dagar och reser till Göteborg! Och inte hur som helst! Jag åker med Blå tåget i första klass och äter middag i den fina restaurangvagnen! Inte fy skam! Lite som orientexpressen föreställer jag mig fast utan mord förhoppningsvis!!
Jag checkar in på Göteborgs äldsta hotell, familjeägt, och med fina detaljer i Jugendstil!
 Jag reser ensam! Christer åker med sin dotter till Finland för att besöka sin pappas grav så då passar jag på! Lite som en retreat på ett sätt förutom att jag också ska hälsa på en god vän som bor här! Jag tycker mycket om Göteborg. En fin stad som jag besökt flera gånger inte minst den härliga Trädgårdsföreningens park med sitt orangeri och sina rosenrabatter. Den får ett besök även denna gång!
Jag längtar efter lite havsdoft så jag tar en tur med Paddan, turistbåten som går genom Göteborgs kanal ut till havsviken under alla de små broarna! Just nu skiner solen också varmt och härligt och jag njuter av den friska vinden!
Solen...
..men här tornar regnmolnen upp sig!
På eftermiddagen träffar jag min väninna. och vi promenerar i botaniska trädgårdens höstprakt. Det doftar friskt och lite jordigt efter dagens störtregn och vi har ett fint samtal om livets väsentligheter.
På kvällen bjuds jag på fisk! Givetsvis! Jag är ju i Göteborg! En jättegod torskrygg och till denna
svalt vitt vin! En fin och givande dag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar