onsdag 6 april 2016

"Jag ligger på soffan, för så ska det va…"


Hela dagen i morgonrock!!! Ligger i soffan med filt och kuddar och en tjock bok på 780 sidor, som knappt går att hålla i och på bordet bredvid finns te och en tunnbrödmacka med messmör, dubbel!
 I stolen, också i morgonrock, sitter maken med sitt korsord men då och då tar han fram Stefan Einhorns bok om de nya dödssynderna och läser, bl.a om lättja! En av de klassiska dödssynderna….att "dra benen efter sig" eller som seriefiguren Kronblom ligga på sofflocket sågs ju inte med blida ögon förr i tiden och nog finns det rester kvar av dåligt samvete när man inte gör något s.k nyttigt! Enligt Einhorns undersökning så anser nog de flesta av dagens människor inte att lättja är en dödssynd, snarare behöver man nog vara mer som tjuren Ferdinand och sätta sig under sin korkek då och då och lukta på blommorna! Så vi framhärdar utan större svårigheter och låter dagen gå…den kraftiga dimman utanför fönstret gör det lättare också. Vem vill gå ut när man knappt kan se handen framför sig?!
 Senare på kvällen tittar vi på Uppdrag Granskning och Panamaskandalen. Här kan vi tala om en rejäl dödssynd, lika aktuell nu som förr. Girigheten.
Boktips!
 "Jag är Pilgrimen" Terry Hayes, spännande thriller
 "De nya dödssynderna" Stefan Einhorn

1 kommentar:

  1. Det låter ju riktigt skönt - med tanke på gråvädrtet som varit. Jag frös i Marabouparken igår. Du kanske känner väl till den, det var i alla fall en upplevelse.

    SvaraRadera