tisdag 8 mars 2016

Till lilla E...

En tårtbit till lilla E och alla andra 8-åriga flickor

I dag fyller du 8 år! På kvinnodagen! Tänk att det måste finnas en speciell dag för kvinnor…men det är så och kommer vara så mycket länge.  I går talade du med din kusin Elsa Dolly om att det var svårt att välja vilken tårta du ville mamma skulle göra. Dajm? Prinsess? eller kanske glass…För Elsa Dolly var det mest viktigt att få komma på kalaset. "Klart du får", sa lilla E, "du är ju kusin!"
Sedan följde jag dig till dansen, där du går en dag i veckan. Du är så klok, har så mycket funderingar och din mun går oavbrutet! Du tittar på världen med dina fina ögon och registrerar och förstår säkert mycket mer än vad jag som vuxen tror.
Det är miljontals flickor som fyller 8 år i dag. Många heter säkert som du och många får säkert tårta också. Men sorgligt nog är det också många, många som inte får det. Som är på flykt, som lever i misär, i krig. Det är så sorgligt att tänka på det, att världen är så orättvis och att vi vuxna inte kan ge det skydd och den omsorg som alla barn behöver. Jag är så lycklig och tacksam över kära lilla E att du finns här hos oss, att vi får dela din tårta och får sjunga i dag att det är din födelsedag, precis i dag, HURRA, HURRA!

Lilla E med världen i sin hand...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar