söndag 21 februari 2016

Variationer på samma tema...I dag bjöd Agnes sambo Benny på fläskpannkaka! Det var länge sedan jag åt det…kan egentligen inte minnas när, men det ingick, som för många andra i min generation, i vardagsmatens menylista! Min mamma serverade den alltid med lingonsylt medan Bennys familj hade äppelmos och vispgrädde. I skolan tillhörde pannkakan en av de mest populära rätterna och jag minns att jag alltid ville ha bitar som inte var kantbitar. Kanterna var oftast lite brända och det gillade jag inte! Lingonsylt eller äppelmos?
Får mig att tänka på några stycken av Dobrogozs som vi sjöng igår på konserten! Vilket tankekast!! Låt mig förklara mina konstiga, ja, kanske lite märkliga assosiationer! Det är mycket upprepningar i vissa av Steves stycken…men man lurar sig lätt! I varje upprepning finns en skillnad…det kanske bara rör sig om några toner, någon ändring av nyansen, men likafullt inget är exakt likt! Och så är det ju med mycket i livet tänker jag, allt från  litteratur, konst, musik och mat! Ständiga upprepningar men aldrig exakt lika, variationerna är oändliga... Visst är det spännande!

2 kommentarer:

  1. Hade så gärna velat gå till konserten men Milton och Edith kom och sov över så det blev helt andra - gulliga - toner jag lyssnade till! Åh skolmaten - mest hemska minnen av pölsa, blodpuddning med fettklumpar i ....

    SvaraRadera
  2. Det kommer fler konserter! blir glad åt din tanke! Lilla Elin ville absolut sova hos mormor häromdagen…ljuvligt att titta på henne och höra hennes snusande!

    SvaraRadera