fredag 19 februari 2016

En vanlig fredagsmorgon...


Jag vill så gärna skriva, berätta något intressant eller säga något klokt, men jag har svårt att få inspiration. Fast egentligen, när jag ser mig omkring, händer ju en hel del! Sant är att jag inte gick på yogan, som började igår. Tänkte att förkylningen som håller i sig, även om i förminskad form, inte skulle må bra av olika rörelser, men var det inte latmasken som stack upp sitt fula tryne?  Jag sökte stöd hos några sjukvårdskunniga vänner så med gott samvete stannade jag hemma. Dessutom måste jag kurera mig inför lördagens konsert! All trötthet försvann när Steve Dobrogozs satte sig vid pianot i går på repet och vi började sjunga hans musik. Det var nästan så jag fick tårar i ögonen. En sådan känsla han förmedlar…hela kören valde att stå upp nästan hela tiden (annars sitter vi gärna!); man vill sträcka på sig både bildligt och kroppsligt och man riktigt kände hur alla öppnade upp sina kanaler för att skapa de vackraste toner! En ynnest att få sjunga denna musik!
 Så letar jag efter fågelmathängaren (kommer inte på vad det heter…) Rotar bland alla saker i källaren, ställer till sist ut en tallrik med frön och då kommer jag ihåg att kanske den står i förrådet! Det blir att ta på sig stövlarna och rota där i stället! Barnen vill ha O´boy och smörgås, gärna polarbröd, så det blir att plocka fram alla tillbehör. Vi har firat Agnes sambo i dag, som fyller år, så kaffet är redan kokt och jag brer en skinksmörgås. Tänder några ljus och tittar ut på en grå fredagsmorgon där några snöflingor faller ner på det tunna snötäcket.
Kanske åker vi till badhuset i dag med barnen? Det är ett pusslande att hitta på aktiviteter…ännu är familjen inte inskriven i Sverige. Men är det bra att bada när man är förkyld? Ser att tulpanerna börjar sloka och att det är hög tid att rensa på skrivbordet, egentligen vårt matbord!  Christer sätter sig i stolen med tidningen och vill ha sin kopp kaffe och ett glas juice. Det fixar jag! Han gör så mycket annat så på morgonen får han vara mansgris!! Orkar ni höra mer om min fredagsmorgon??! Nej, förstår det! Ha en fin helg och återigen unna er en härligt lördagskonsert 19.30 i Enskede kyrka.

p.s Ett visdomsord: "Skjut upp till morgondagen det du bör göra i dag!" (eller hur var det nu igen…)

4 kommentarer:

 1. Gillar sådana här små betraktelser över vår vardag! Mysigt! har varit och tränst(hm!) och var sedan på bibblan och lånade en bok "Spådomen" av Pleijel, köpte lite vin(hm) och lite tulpaner senare på Matdax.De har fina korta tulpaner, kostar knappt en tjuga för 10 stycken.Har nu pustat ut, njutit av blommorna och nu blir det dusch och "tillsnyggning" för en liten vända till stan.Man vet aldrig vad man möter...kram vännen1

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm låter lite mycket Matdax nuförtiden…har du övergivit Bomben!? Nåväl inte helt dåligt att fördela sina gracer!! Hoppas du möter något passande på stan…som du säger man vet ju aldrig!! Puss min käraste vän<3

   Radera
 2. Älskar dina vardagsskildringar. Och du, det är inte att vara lat att lyssna på kroppen ibland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej du har helt rätt Eva! Jag börjar göra det mer och mer! Tänk att det ska vara så svårt att vara snäll mot sig själv?!

   Radera