torsdag 15 oktober 2015

Ett av vår tids nya "tempel"?Det är lite som att komma in i ett exklusivt mottagningsrum, sobert och elegant,  där välklädda, kostymklädda unga människor står bakom blankpolerade diskar med superdesignade kassaapparater, och bakom dem glänser i i långa rader små aluminiumkapslar i regnbågens alla färger. En glastavla i entrén talar om åt vilket håll man ska gå med sin speciella önskan och så trycker man på den rätta knappen för sin turbiljett!
Det är min väninna som ska fylla på sitt behov av kaffe till sin espressomaskin och snart står vi framför den vänlige expediten som vant plockar fram kapslarna som ligger väl inpackade i kartonger! Ska ni inte pröva den nya smaken, frågar han, och nämner ett exotiskt namn som jag nu glömt. Självklart, säger vi, och går mot den runda baren där folk står och dricker ur små koppar! Först smakar vi på den sorten som min vän alltid köper och sedan på den nya. Jag tycker den nya är godare….lite som vinprovning!  När jag säger till expediten, att man kanske skulle titta på en ny kaffekokare, håller han på att smälla av! Kaffekokare, skrattar han, och tittar på mig som jag var en dinosaurie…och så visar han mig alla glänsande maskiner som står uppradade på glashyllor! Blir nog lite frestad…men tänker också på alla dessa små kapslar i aluminium…kan det verkligen vara förenligt med ett miljötänkande?


6 kommentarer:

 1. VAR??? Jag gillar lyckligtvis alldeles vanligt kaffe. kram ann

  SvaraRadera
 2. På Kungsgatan, rätt långt ner mot Stureplan! Jag håller mig nog till min enkla bryggare! (än så länge…)kram

  SvaraRadera
 3. Visst är det som ett tempel, Margareta. Jag skrattade åt det först, ända tills jag fick provsmaka en kopp. Nu har jag N-maskiner plus skummare både i stan och på ön! Kapslarna går till metallåtervinningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att veta! Med återvinningen! Förr eller senare faller jag nog också för frestelsen! Det smakar ju verkligen gott!

   Radera
 4. Så gott! Men d t är väl okej att lägga "plopparna" i metallåtervinningen?

  SvaraRadera