onsdag 28 maj 2014

Resan går vidare….

Dopp i uppvärmd pool skönare än i Siljan just nu!

….från Östergötlands körresa till Jämtland och Edsåsdalen med mellanlandning i Siljansnäs hos min vän Pirjo och hennes man Christer! Många av er vet säkert vem Pirjo är! Under många år hade hon sin modebutik Pirjo Design i Gamla Enskede och där kunde vi frossa i hennes fantastiska kläder i de underbaraste tyger. Allt uppsytt efter din egen storlek och givetvis med Pirjos speciella design! Sedan flyttade hon ut till Tyresö där hon skapade en ny butik på sin gård och med följde förstås kunderna och hit åkte jag många gånger för att låta mig förföras av något vackert men också bara för att dricka kaffe och prata. Med flera av sina kunder utvecklade Pirjo under årens lopp en vänskap som går utanför kundrelationen och numera umgås vi vid olika tillfällen. Hit till  vackra Dalarna med utsikt över Siljan har nu Pirjo flyttat med sina hönor och två bamsekatter för att leva och bo i sitt och makens nyrenoverade gamla hus och för att fortsätta sin yrkesverksamhet i den nybyggda husdelen som inhyser både affär och arbetslokal. Det är ett så vackert rum!  Ni som besökt Pirjos butiker vet hur hon kan skapa mysiga miljöer, och här kommer hon helt till sin rätt. Här sitter hon vid sin symaskin med utsikt mot Siljan och med vacker musik som stiger upp mot det höga taket. Här kan du som kund slå dig ner i sköna stolar där du omges av både antika och nya saker som ljusstakar eller sidenblommor i vackra krukor. Eller varför inte öppna någon av de exklusiva burkar vars dofter får dig att tänka på nytvättade lakan…men det är förstås till kläderna, som hänger lite överallt,  som dina ögon dras. Ljuvliga tyger och modeller som bara vill att du ska prova och drömma…Det är inte billigt ska sägas, men tygerna är unika med fantastisk kvalité och du får något helt skapat för dig.
För att kunna hålla fortsatt och lättare kontakt med sina kunder har  Pirjo också nu öppnat en butik på Skånegatan alldeles vid Nytorget så hit kan du gå för att titta och kanske låta dig förföras!!

På terassen i Dalen i Pirjotunika!

2 kommentarer:

  1. Ja hon kan verkligen skapa härliga miljöer! PUSS Saknar er!

    SvaraRadera
  2. Saknar dig också…vi tar en tur sedan till Nytorget och Pirjos butik när vi kommer hem till Stockholm igen! PUSS mamma

    SvaraRadera