tisdag 9 juli 2019

Visst kan man längta efter regn!!

Äntligen kommer regnet! Efter veckor av värmebölja, på vissa håll här i Provence över 40 grader, svalnar luften något och det känns som en befrielse när svalkan infinner sig. Det är svårt att fungera adekvat när det är så varmt. Hjärnan tänker långsammare (om överhuvudtaget:)), franskan verkar helt plötsligt oöverstiglig och jag kommer inte ihåg de vanligaste orden!! På nätterna susar fläkten, fram och tillbaka, svalka sveper över kroppen som ändå känns varm och fuktig. Till slut stänger jag av den och öppnar fönstret. In kommer den tidiga morgonens svalka...så skön och ibland går jag upp och öppnar dörren, går ut på terassen och låter mig omsvepas av den lite kyliga luften.
Himlen öppnar sig över dagens marknad och snabbt söker vi skydd under ståndens parasoller, nu inte mot solen utan mot energiska regndroppar som hårt plaskar mot marken. Ingen ser ledsen ut, alla ler och trängs, ja, så kan det bli när man fått mycket av sol och intensiv värme....Vi är tillsammans med Elsa Dolly och Elin. Först glass och sedan beställa hårklipp för Elsa Dolly. Hon har redan förberett det hela med att låta pappa klippa av halva håret, alltså en sida kort och en sida lång!! Såg ganska tufft ut men nu skulle den långa sidan bort och vi lämnar henne för en stund hos vår duktiga frissa!
Trollungen Elin Lykke
Elin och jag går och shoppar själva innan vi möter upp morfar, som svär över den krångliga posten och dess administration!! Men allt löser sig och vi hämtar upp Elsa Dolly som lycklig möter oss! Så fin hon är...
Min lilla stora Elsa Dolly...
Vi inhandlar köttfärs hos den nya slaktaren till kvällen fetabiffar! De mörka molnen skingras, solen tittar fram igen och vingården doftar fräscht, blommorna ser glada ut och luften känns lätt att andas. Sol och regn....inget kan leva utan det andra, inte vi heller!

2 kommentarer:

  1. Fint, förstår att det är härligt med regnet! Kram Marie

    SvaraRadera
  2. Takk for en vakker stemnigsrapport.I Lofoten har vi hatt 2-3 dager med 20 grader , nå er det 12. Mere normalt

    SvaraRadera