fredag 10 februari 2017

Tankar kring min nya bloggbok och mitt bloggande...


I dag kom min bloggbok för år 2016! Det är alltid lika spännande att öppna den fina boken och läsa om allt som hänt mig under året tillika att titta på alla bilder! Jag har böcker ända sedan jag började blogga den 25 augusti 2012 och det var min kära dotter som inspirerade mig. Hon bloggade själv och det blev ett sätt för oss att följa varandra då hon bodde i Norge. Ibland tittar jag/vi igenom böckerna och det slår mig så otroligt mycket som händer i livet och som man så lätt glömmer. Bland olika resor, semesterbilder, böcker och utställningar ryms tankar och funderingar kring olika skeenden både i den stora och lilla världen,  tankar kring liv och död, åldrande, vänskap...ja, det mesta som mitt liv är fyllt av, och även om mycket naturligtvis inte kommer på pränt vare sig i ord eller bild så öppnar sig minnena runtomkring och vidgar mina upplevelser. Jag märker dock att min bok 2016 är tunnare än föregående års. Jag har inte bloggat lika mycket. Det beror på flera saker. Dels bor numera min "norska" familj i Sverige igen och dels har jag ofta inte haft riktig inspiration. Jag blev mediatrött under en period. Både när det gällde FB men också började jag fundera på vad jag egentligen ville med min blogg. Jag tycker ju om att skriva men är det intressant för andra vad jag gör eller tänker om olika saker? Räcker det inte ibland med att bara skicka en bild eller skriva några rader. Det verkar ju de flesta göra. När jag går på olika tillställningar har jag nästan alltid bloggandet i tankarna och det verkar ibland menligt på min direkta upplevelse... det är som att alltid se genom ett kameraöga som begränsar hela bilden. Samtidigt tycker jag att det är så roligt när jag får till det! När jag kan inspirera eller uppmuntra till en utställning, en bok eller varför inte en resa! Min bloggbok blir ju också min egen dagbok så jag följer min lust och mitt hjärta och fortsätter att skriva när jag tycker jag har något att säga. Är du med är det förstås också väldigt roligt!

Här börjar allt! Tromsö 25 augusti 2012

8 kommentarer:

 1. Men vad spännande! Hur gör man en bloggbok Margareta!?

  SvaraRadera
 2. Så fin den är din blogg bok. Jag läser och njuter varje gång du har ett nytt inlägg så jag hoppas du fortsätter skriva.
  Kram Ö.F Pia

  SvaraRadera
 3. Hej Margareta! Så fint med bloggen inbunden i böcker, det var en väldigt bra idé. Får jag fråga dig hur det går till, vem gör detta? Kram!

  SvaraRadera
 4. Någonting händer, jag har skrivit flera gånger just här men kommentaren dyker inte upp? Konstigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt Eva. Jag har har tittat efter eventuella kommentarer men på fel ställe...nu har jag hittat rätt och blir så glad när jag ser att du kommenterat! Gå in på info@blog2print.com så får du hjälp med hur du ska göra! Klart att du ska göra en bok! En annan adress jag också har http://support.sharedbook.com. Hör av dig så jag vet att det fungerar! KRAM

   Radera