torsdag 30 juli 2020

Morgonmys med Signe


Signe 16 år, Tobbes yngsta...jag vill gärna lära känna henne mer... visst har vi träffats under årens lopp men det är ju så här att när barnbarnen blir större blir kompisar viktiga, skolan tar mer tid, det blir inte mycket över för far eller morföräldrar. En naturlig utveckling givetvis och oftast kommer man tillbaka till varandra när de blir vuxnare. Därför är det så underbart när stunder öppnar sig för mer kontakt och vad kan vara härligare en en god frukost på favoritstället le Repos på Mairetorget! Under en period hade man inte frukost här men nu har man börjat igen och det dukas upp bröd, smör, marmelad och nybakta pain au chocolat. Idag serveras också en jättegod juice av grapefrukt, inte alls besk utan välsmakande och kall! Signe beställer te som kommer in i en fin liten kanna samtidigt med en stor ask där olika sorters te kan väljas. Själv tar jag en creme! Det är varmt men ännu inte tryckande och vi sitter nära det japanska trädet som ger skugga. Vi talar om allt mellan himmel och jord...skolan framtiden pojkvännen...så fint att få dela tankar och funderingar. När jag tittar på henne minns jag svagt min egen tonårstid, min egen första kärlek...Vilket privilegium att ha tillgång till tankar från en ung människa...kanske var det bl.a därför jag tyckte om att vara lärare! Vi sitter en bra stund men sedan ökar värmen och jag undrar om vi inte kan ta en annan väg till bilen. Kanske kan hon hjälpa mig att hitta lite fina bilder till bloggen jag tänker skriva!


Vi går nerför torget och gatorna slingrar sig fram. Höga smala hus, små balkonger och ofta blommor och planteringar utanför dörrar.
Vi går förbi en fontän från 1700-talet med två inmurade ansikten ovanför vattenrören, skönt att skölja av händerna; passerar en förskola med lekande barn och går genom en smal gång efter en mur.
Den här vägen har Signe aldrig gått och vi kommer fram till rondellen vid vinkooperativet! Bra väg att ta om man vill komma snabbt till le Mairetorget säger jag! Jag skjutsar upp henne till huset där de bor och vi säger båda att det här gör vi om, nu i Stockholm! Liten kram blir det också....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar