onsdag 1 april 2020

...och körsbärsblommorna ska blomma igen...

Knyckte rubriken från en artikel av Carsten Jensen i dagens DN. Jag har dock bytt ut det första ordet Om..till Och... Båda orden andas optimism inför framtiden hur konstigt det än kan låta. Artikeln handlar om hur vi i dessa hemska coronatider återupptäcker vikten av sammanhållning och gemenskap, och om hur detta på sikt kan skapa en vilja till ett förändrat förhållningssätt inte minst när det gäller vad vi prioriterar, hur vi lever våra liv och hur vi tar hand om varandra och vår natur.
Körsbärsblommorna börjar nu blomma i Kungsträdgården. Här samlas många för att ta kort under de rosaröda blomklasarna, fikar på trapporna runt bassängen och tittar på alla människor. I år blir det inte så...visst kommer det vara människor som går dit, med förhoppningsvis ordentligt avstånd från varandra och själv kanske jag kan smyga mig dit tidigt på morgonen. Har några fina kort från tidigare år när vi njöt av prakten tillsammans med barnbarnen. Här lilla Esther!
Men det kommer fler vårar, det är viktigt att tänka på!
Igår åkte jag och min väninna "i karantänen" till Skansen! Ja, vi åkte bil och sedan båt över till Djurgården. Vi var 4 personer på båten. 4 stycken... På Skansen köpte vi årskort för att stötta och sedan gick vi omkring där i flera timmar. Så gott som folktomt...kan inte förstå detta riktigt. Här är ett utmärkt ställe att vara ute i friska luften, inga problem att hålla avstånd och dessutom så mycket fint att titta på. Alla gamla hus, rabatter där olika blommor börjar titta fram, grisar och kor och får som tålmodigt väntade på att bli klippta! (björnarna sover fortfarande)
Uppe vid bodarna nära Seglora kyrka hade man ställt upp flera grillar där man kunde grilla medhavd korv eller köpekorv från  en bod bredvid, bänkar runt om att sitta på...bara en familj...Vi drack choklad med grädde och njöt i solen.
Gott!
Sockerbagaren hade öppet!
Åk hit kära vänner... Skansen blöder och här kan du förena strikta coronaregler och samtidigt göra en viktig hjälpinsats.
Jag tänker inte lura någon idag... men kanske ändå ska jag skoja lite med Christer..."April, April, din dumma sill..."
Tänker på er alla när och fjärran! Ta hand om er<3
"O solsken i blick..." längtar efter att KRAMA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar